Christian Whitepages

Hallo,

IchtusvisAllereerst wil ik je vertellen dat ik het heel erg fijn vind dat je de stap heb gezet om deze pagina te bezoeken en ook dit te lezen. Het is tenslotte een pagina met een andere opzet dan de hele Christian Whitepages. Toch kan dit voor jou wel eens één van de belangrijkste pagina's zijn.
Voor ik begin wil ik je vast vertellen dat als je naar aanleiding van deze pagina nog vragen hebt je me altijd mag mailen op fousert{at}cwpages.nl ({at} vervang je hierin voor @) .

Op deze pagina wil ik je het één en ander vertellen van het evangelie van Jezus Christus. Nu vraag je je misschien af wie is die Jezus waar je het over hebt. Dat is een heel belangrijk punt daarom wacht ik ook niet langer en ik vertel het je meteen.

Jezus is voor mij de beste vriend die ik heb. Hij is als zoon van God naar de aarde gekomen en begon zijn werk nadat hij gedoopt werd en door de Geest de woestijn in was geleid om daar beproefd te worden (Marcus 1:12-13) .
Wat deed hij voor werk? Zijn belangrijkste taak was mensen over zijn Vader te vertellen, en over het Koninkrijk dat zou volgen. Ook genas Hij mensen die ernstig ziek waren en heeft Hij zelfs zijn vriend Lazarus uit de dood opgewekt (Joh. 11:1-44).
Kon hij dit dan allemaal vanuit zichzelf? Nee, God gaf hem de kracht, en de toestemming, om dit allemaal te doen. Als je op een gegeven moment de bijbel gaat lezen (begin dan eens in het nieuwe testament, 2e deel van de bijbel) dan merk je vanzelf dat Jezus niet zomaar een mens was maar echt Gods zoon. Hij kon alles wat Hij van zijn Vader geleerd had, en Hij wilde uitsluitend dat, wat in overeenstemming was met de wil van zijn Vader.
Ieder mens is aangedaan met de gevolgen van de zondeval (Gen.3), en iedereen zondigt (alleen Jezus heeft niet gezondigd). Dit zondigen (betekent doel missen) gaat tegen de wil van God in. Hij wil dat iedereen tot ZIJN doel komt. Het is heel normaal dat als je vriend iets fout doet dat je hem vergeeft. Een tweede en derde keer doe je dat waarschijnlijk ook nog maar als hij maar blijft komen en steeds de zelfde fout maakt dan is de kans groot dat je zegt: "Ja dag, ik heb het nu al zoveel keer hetzelfde vergeven en je blijft de fout maar maken. nu bekijk je het maar!". Bij God zit het anders. God liet zijn geliefde Zoon voor onze zonden sterven aan een kruis en daarmee nam Jezus alle zonden op zich (Joh. 19:17-37). Dat doet hij nu nog iedere dag.
Ook hierover staat in de bijbel een vers. Dat is Joh. 3:16, hier staat "Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe". Ook staat er nog "Want God heeft zijn Zoon niet in de wereld gezonden, opdat Hij de wereld veroordele, maar opdat de wereld door Hem behouden worde. Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld; wie niet gelooft, is reeds veroordeeld, omdat hij niet heeft geloofd in de naam van de eniggeboren Zoon van God." (joh. 3:17-18).Kruis
Wat betekend dit. God houd zoveel van ons dat Hij zelfs zijn zoon ervoor over had om onze zonden te vergeven. Als we hem aannemen als onze verlosser dan zijn we gered en zullen we eeuwig leven. Als we niet in hem geloven, zo schrijft Johannes, zijn we al veroordeeld en zullen we na ons sterven niet behouden zijn.

Nadat Jezus voor onze zonden was gestorven is hij opgestaan uit de dood (Joh. 20:1-10) en heeft zich meerdere malen vertoond (Joh. 20:11-29). Later is hij naar zijn Vader gegaan en daar zit hij nu nog steeds aan de rechterhand van Hem (Hand. 1:4-14). Hij heeft ons niet alleen gelaten maar Hij heeft ons de Heilige Geest gezonden om ons te helpen in een leven met Hem (Hand. 2:1-13).
Als wij zondigen dan is God iedere keer weer bereid en genadig om ons deze zonden te vergeven als we er echt spijt van hebben en om vergeving vragen, hoe vaak we ook weer struikelen. God houd er juist van als wij weer bij hem komen met onze zorgen en zonden. En voor alle vragen heeft Hij een antwoord alleen dat antwoord komt op Zijn tijd en is misschien niet altijd het antwoord dat we graag zouden willen horen.

Bij veel mensen is het zo als je aan ze vraagt waarvoor leef jij dat ze zeggen "Voor mijn baan" of "voor mijn kinderen". Als je dezelfde vraag aan mij zou stellen dan zou ik je antwoorden "Ik leef voor het kruis van Jezus waardoor God mijn zonden heeft vergeven". Doordat God mij heeft gezocht, en ik Zijn Zoon in mijn leven heb toegelaten heeft mijn leven weer zin. Ik mag weten dat ik, ondanks mijn tekortkomingen, behouden ben en dat ik nu reeds dat eeuwige leven mag bezitten waardoor ik later na mijn sterven bij God zal wonen. God houd van ieder mens en hij helpt je stap voor stap door het leven.
Ik weet zeker dat God een doel met mijn leven heeft. Ik geloof dat Hij dat ook met jou leven heeft. Niemand leeft alleen maar om ooit weer te sterven.

Ook jij kan het eeuwige leven gaan bezitten. Het enige dat je daar voor hoeft te doen is Jezus aannemen als je redder en verlosser, en te leven naar de wil van God.

biddende handenAls je bent geraakt door deze site en je wilt Jezus (opnieuw) in je leven aannemen dan kan je dat het beste doen door nu te gaan bidden. Als je hem vraagt je zonden te vergeven en om in je leven te komen dan weet ik zeker dat Hij dat doet.
Het beste is om in eigen woorden de Heer te vragen om je te vergeven en in je leven te komen. Als je dit met heel je hart doet weet ik zeker dat Hij in je leven zal komen.
Vind je het toch wat lastig dan kan je als voorbeeld gebed het onderstaand gebed bidden. Bedenk er wel bij dat dit in mijn bewoording is.

Here God,
Ik erken dat ik mijn eigen weg ben gegaan en tegen u heb gezondigd. Ik wil u danken dat U Uw zoon Jezus naar deze aarde hebt gestuurd om voor mijn zonden te sterven, zodat ik de straf van mijn zonden niet langer hoef te dragen. Ik wil Hem in mijn leven aannemen en Hem aanvraaden als mijn verlosser en Heer.
Ik verlang ernaar om U te ontmoeten en met Uw wil te doen in mijn leven. Ik weet dat dat niet altijd makkelijk is, maar door Uw kracht weet ik dat ik zal overwinnen over het kwade.
Ik wil dichter bij U komen en U dicht bij mij houden. Heer kom in mijn hart zodat ik U mag ervaren in alles wat ik doe. Maak mij Uw weg en wil bekend.
Heer, vul mij ook met Uw Heilige Geest en laat Hem in mijn leven werken. Zonder Hem kan ik onmogelijk veranderen. Wil U, door Uw Geest in mij werken, zodat ik mag ervaren welke dingen er moeten veranderen.
Wees bij mij van dag tot dag tot in de eeuwigheid.
AMEN

Nu je een keuze hebt gemaakt kan ik je aanraden hierover eens met iemand te praten. Je kan voor een gesprek tijdens kantooruren bellen naar de afdeling nazorg van de EO op nummer 035-6474849 of je kan mij een mailtje sturen op nazorg@cwpages.nl .
Wil je Christenen via internet leren kennen dan kan ik je aanraden om mij even te mailen. Ik kan je op dat gebied wel verder helpen.
kerkWat ook heel belangrijk is, is een gemeenschap van Christenen zoeken (een kerk). Als je mij je woonplaats toestuurt dan zal ik voor je kijken waar je een gemeente kan vinden. Ook kan je het navragen bij de EO nazorg (035-6474849)

Heel veel succes, van harte Gods zegen toegewenst en ik hoop dat je nog eens iets van je laat horen!

Christiaan Fousert
fousert{at}cwpages.nl ({at} vervang je hierin voor @)
Ps. Wil je meer weten over het Christelijk geloof en tegelijk andere Christenen ontmoeten, kijk dan eens op www.alphacursus.net (een gratis cursus over het Christelijk geloof)

©06-12-2003 Christian Whitepages Home